Reggeli zabkása idény gyümölcsökkel és egy teáskanál dióolajjal feldobva

Nagyon sokan fogyasztják az olajokat délelőtt, a reggeli előtt vagy után önmagában egy-egy teáskanállal. Azonban reggeli müzlinket vagy zabkásánkat is feldobhatjuk egy kanál 100%-os olajjal, főleg így a gyümölcsszezonban.
Hozzávalók:
40g zabpehely
2 dl mandulatej vagy kókusztej
1 teáskanál mandulaolaj vagy dióolaj
1 mokkáskanál kakaópor
idény gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítés:
A zabpelyhet beáztatjuk a langyos tejbe, 10 percig pihentetjük, majd hozzáadjuk a kedvenc olajunkat és gyümölcsünket és máris fogyaszthatjuk. Jó étvágyat kívánunk!
Természetesen ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot , mézet vagy édesítőszert, de anélkül is nagyon finom.