Menü

Tejszínes sütőtökkrémleves tökmagolajjal és pirított tökmaggal

Tejszínes sütőtökkrémleves tökmagolajjal és pirított tökmaggal Nem csak tökszezonban nagyon tápláló és finom fogás.

Hozzávalók:

50 dkg sütőtök
2 közepes sárgarépa
2 evőkanál étolaj
0,5l víz
0,2l főzőtejszín
2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma
őrölt szerecsendió
tökmag
tökmagolaj

Elkészítés: 
A sütőtököt szeletekre vágjuk és 1 óra alatt 180 fokon légkeverésesen megsütjük puhára sütjük, a sütés első 30 perc után a meghámozott és nagyobb darabokra vágott sárgarépát is betesszük mellé. Egy lábasban felhevítjük az olajat és a felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a héjától megtisztított és feldarabolt sütőtököt és a sárgarépát. Felöntjük vízzel, megsózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, ezután felöntjük a tejszínnel. Hagyjuk jól összeforrni, majd botmixerrel homogén állagúra turmixoljuk. Tálaláskor pirított tökmagot szórunk rá és meglocsoljuk tökmagolajjal. Jó étvágyat kívánunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: tökmagolaj receptek tökmagolajjal

Keresés